Om hemsidan

Köpvillkor

Köpvillkor

Allmänt

Följande allmänna köpvillkor (”Köpvillkor”) gäller vid beställning av produkter via infiray.se genom InfiRays e-handel.

För att kunna göra ett köp i InfiRays e-handel måste du acceptera köpvillkoren samt bekräfta att du tagit del av dem, vilket du gör genom att bekräfta köpet i Payson betalningsmodul. Genom att acceptera köpvillkoren förbinder du dig att följa köpvillkoren i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av cookies enligt nedan. När InfiRay har bekräftat en beställning uppstår ett bindande avtal mellan dig som kund och InfiRay (en del av Arms & Ammo Center Sweden AB, organisationsnummer 559299-3967).

När en order är mottagen hos InfiRay AB bekräftas den genom ett automatiskt genererat e-postmeddelande med information om din beställning. Kontrollera alltid informationen i din orderbekräftelse så att allting stämmer. InfiRay uppmanar dig att spara denna orderbekräftelse för när transaktionen är genomförd och din order är processad gäller orderbekräftelsen som kvitto.

Ålder för beställning

InfiRay säljer enbart till personer över 18 år och till personer som är bosatta i Sverige. Beställningar som utförs av personer som är under 18 år makuleras. Är beställaren minderårig får målsman beställa åt den minderåriges vägnar för att köpet ska kunna genomföras.

Priser

Varje produkt anges med pris inklusive moms. Priset som visas under produkten är priset på produkten, frakt och andra avgifter visas i totalsumman på varukorgs- och kassasidan. Produkter som är på kampanj på infiray.se gäller så långt lagret räcker.

Betalning

Betalning sker enkelt och tryggt med Payson. Du behöver inte ha ett konto hos Payson sedan tidigare för att kunna betala. Slutför köpet direkt med VISA, MasterCard samt de svenska bankerna Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Skandiabanken och Sparbanken Syd. Du kan också välja att betala i efterhand på faktura eller att delbetala över 3-24 månader. Payson håller höga säkerhetskrav och för alla kortbetalningar används 3D-secure teknik. Flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet sedan 2004. Läs mer här: www.payson.se

Betalning mot faktura

Vi erbjuder betalning mot faktura i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkor är 14 dagar och det tillkommer en avgift om 25 kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs. Företag som betalar mot faktura måste vara registrerade i Sverige och ska betala fakturan inom 30 dagar. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället.

Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Läs mer om villkoren här.

Information om pantsättning
Vid betalning mot Faktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Informationen på infiray.se

InfiRay reserverar sig för eventuella skriv- och bildfel på infiray.se. Detta gäller även informationsfel angående lager och felaktigt angivna priser samt bilder där exakt återgivning av produkter ej kan garanteras. Vid eventuella fel har InfiRay rätt att korrigera dessa när som helst. Innehållet på infiray.se är upphovsrättsskyddat och tillhör InfiRay och Arms & Ammo Center Sweden AB.

Avbeställning och ändring av order

Önskar du att avbeställa din order ska du snarast kontakta InfiRay på info@infiray.se. Glöm inte att ange information om din order som du hittar på din orderbekräftelse eller faktura. Om din order redan är packad och skickad kan vi inte avbeställa den. Vill du inte ha din order kommer vi behandla den som en retur och du kommer bli debiterad för fraktavgiften.

Leveransvillkor

Beställningar och leverans från infiray.se

I InfiRays e-handel kan du komma att erbjudas olika beställningssätt och leveranssätt.

För de allra flesta delar av sortimentet erbjuds leverans till närmaste ombud. I de fall PostNord erbjuder tjänsten kan du även beställa varorna med hemkörning.

Infiray.se hanterar enbart order inom Sverige.

Avisering och uthämtning av leverans

Om du har handlat en av våra produkter som finns tillgängliga för leverans i vår e-handel så kommer du att få en avisering i samband med att varan lämnar vårt lager. Beroende på vilket leveranssätt du valt kommer du få din order direkt hem till dig eller för att hämtas hos ett ombud. Vid hemkörning levereras din order så nära som transportören kommer till din port eller tomtgräns, uppbärning/inbärning ingår ej. När leveransen sker ansvarar den angivna mottagaren på beställningen för att ta emot och kvittera beställningen. Har inte mottagaren möjlighet att vara på plats när leveransen sker kan ett ombud ta emot beställningen. Ska någon annan ta emot beställningen måste denne visa upp din legitimation och sin egen. Observera att vid större leveranser/sändningar så får inte ombud ta emot leveransen utan mottagaren måste vara på plats.

Du kan enkelt följa din leverans hos PostNord på postnord.se.

När du skall få leverans via ombud så får du en avisering om att ordern finns att hämta ut hos ditt ombud, ta då med dig sändningsnummer och legitimation. Normalt finns beställningen hos ditt ombud inom 2-5 arbetsdagar efter beställning. Enligt gällande villkor så måste du hämta din vara inom 14 dagar hos ditt ombud. Uteblir upphämtningen så debiteras du summan av frakt- och returfraktskostnaden.

Om InfiRay inte kan leverera inom avtalad tid ska vi informera dig som kund om anledningen till förseningen samt meddela en ny leveranstid. I dessa fall har du som kund rätt att häva köpet utan någon extra kostnad, inom skälig tid.

Avisering och leverans från leverantör

Vissa produkter levereras från leverantör hem till dig. När du gjort din beställning får du en orderbekräftelse på ditt köp och när den behandlats kommer du få en ny orderbekräftelse med ett uppdaterat leveransdatum. Om du inte kan få din leverans inom avtalad tid ska vi informera dig som kund och i dessa fall har du som kund rätt att häva köpet utan någon extra kostnad, inom skälig tid.

Tänk på att våra leverantörer använder sig utav varierande transportörer. Vissa av dessa transportörer kan enbart leverera mellan klockan 11-15 på vardagar. Om det är så att du inte kan vara hemma inom de tiderna kan din order hämtas på transportörens utlämningsställe. Hemleverans från extern leverantör innebär antingen till port/tomtgräns eller postombud, detta avgörs av storleken/vikten på beställningen och fraktkostnaden förblir oförändrad.

Fraktkostnad för leverans

InfiRay tillämpar fri frakt för order som överstiger 999 SEK. Vid order som understiger 999 SEK tillkommer en fraktkostnad på 149 SEK.

Bytes- och returvillkor

Bytesrätt

InfiRay tillämpar inte bytesrätt på beställningar från infiray.se, utan du måste lägga en ny order om du vill byta till en annan vara.

Ångerrätt

När du handlar i InfiRays e-handel tillämpas Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Du har som kund därför alltid, enligt lag, rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från och med att du mottagit din order. Meddela oss inom 14 dagar på info@infiray.se eller genom vårt kontaktformulär att du vill ångra ditt köp. Det måste framgå i meddelandet vilket köp som avses. Du kan även använda blanketten hos Konsumentverket för ångerrätt som du fyller i och skickar till oss. Blanketten finns här. Observera att varor som inte ingår i ordinarie sortiment (beställningsvara) inte omfattas av ångerrätten.

Produkter som ska returneras ska vara i nyskick och inte heller brukats ovårdat för att köpet ska kunna ångras. För att retur ska accepteras skall förseglade förpackningar vara obrutna. Observera att returkostnaden kan variera beroende på produktens vikt och storlek.

Vid åberopande av öppet köp eller ångerrätt står du som kund för eventuella returfraktkostnader. För fullständig återbetalning enligt avsnittet “Återbetalningsskyldighet” nedan, ska produkten vara i obruten förpackning och oförändrat skick, det vill säga oskadad.

Som kund hos InfiRay så har du rätt att utan kostnad kontrollera varan, inom rimliga gränser; varan får inte användas ovårdat och originalförpackningen ska vara i obrutet skick vid retur. Produkten ska vara komplett, vilket innebär att delar av produkten inte accepteras som retur. Du ska returnera produkten senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss ditt beslut att frånträda avtalet. Om produkten och förpackning skadas eller tappas bort förlorar du följaktligen ångerrätten.

Återbetalningsskyldighet

Vi ska – om du har utnyttjat din ångerrätt – betala tillbaka vad du har betalat för produkten snarast möjligt, dock senast 14 dagar från och med den dag då vi mottagit din retur. Om inget annat har överenskommits, så kommer vi att använda samma betalningssätt som du använde vid köpet. Återbetalningen kommer inte att kosta dig något. Observera dock att eventuell fraktavgift för hemleverans inte återbetalas ifall du ångrar hela eller delar av din order.

InfiRay har rätt att vänta med återbetalningen tills dess att vi fått tillbaka produkten från dig i godkänt skick. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka produkten i retur.

Det är din skyldighet att hålla produkten i lika gott skick som när du fick den. Du får givetvis med omsorg öppna emballaget och undersöka produkten, men för att få fullständig återbetalning ska produkt och kartong vara oskadade. Om produkten och förpackning skadas eller tappas bort förlorar du följaktligen ångerrätten.

Reklamationer

Som kund har du 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Har du upptäckt ett fel, en skada eller defekt bör du skäligen meddela oss inom 2 månader, men med fördel omgående. Som kund har du rätt att reklamera en vara om dess egenskaper avviker från det som lovats enligt InfiRays köpvillkor. Om en produkt skulle visa sig vara felaktig förbinder sig InfiRay att i första hand byta ut, reparera eller tillhandahålla reservdelar till den och i andra hand kreditera dig som kund med motsvarande belopp. Reklamationsrätten omfattar inte produkter som anses blivit utsatta för normalt slitage.

InfiRay garanterar att ersätta dig som kund för eventuella fraktkostnader samt andra kostnader som kan uppkomma i samband med reklamationen, exempelvis bensinkostnader, parkeringskostnader, telefonkostnader och liknande. Andra anspråk på ersättning än fel på produkten beaktas inte. Vid godkänd reklamation har InfiRay äganderätt till produkten.

Om den felaktiga produkten behöver skickas tillbaka till oss så kommer vi sända dig en returfraktsedel som du ska använda för att inte behöva ombesörja frakten själv. Garantin gäller endast produktionsfel, inte fel som uppkommit vid om modifikation av produkten. Ditt kvitto eller faktura gäller som garantibevis.

Återbetalningen sker inom 14 dagar från den dag som InfiRay har tagit emot den reklamerande varan. Retur av varor samt återbetalning ska ske utan onödiga dröjsmål.

För hantering av eventuella reklamationer maila nedan information till info@infiray.se:

  • Bilder/film och beskrivning på den defekta varan.
  • Orderbekräftelse/kvittokopia.
  • Dina kontaktuppgifter: namn, adress och telefonnummer.

Om den felaktiga produkten behöver skickas tillbaka till oss så kommer vi sända dig en returfraktsedel som du ska använda för att inte behöva ombesörja frakten själv.

Vid eventuell tvist om reklamationsärenden följer enligt standard InfiRay Allmänna Reklamationsnämndens (Box 174, 101 23 Stockholm) rekommendationer. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden,
Box 174
101 23 Stockholm

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

Transportskador

Alla försändelser som skickas är försäkrade av InfiRay under transport. Om du upptäcker en skada på paketet då du hämtar din försändelse ska du inte ta emot paketet och anmäla detta till utlämningsstället som en reklamation. Vid eventuella transportskador/emballageskador ska du genast på plats anmäla detta till chauffören och notera skadan på fraktsedeln innan leveransen kvitteras.

Dolda transportskador, skador på produkt som ej är synliga på förpackningen, ska anmälas omgående och senast 7 dagar från och med att du mottagit varan för att en omleverans eller avhjälpande av felet ska utföras av InfiRay. Därför är det viktigt att du kontrollerar din order direkt när du fått den och fotograferar eventuella skador på förpackningen och produkten. Dold transportskada anmäld efter 7 dagar från mottagandet godkänns ej.

För att anmäla en transportskada, fotografera skadan och skicka det till InfiRay på e-postadressen info@infiray.se för hantering. Ange även orderinformation i mailet.

Bilder som behövs:

  • Den skadade produkten.
  • Adresskortet på försändelsen. Hela adresskortet ska vara synligt och läsbart.
  • Försändelsen i sin helhet: yttre emballagets samtliga sidor, samt eventuella emballageskador.
  • Inre emballage
  • Bilder som visar hur produkten var förpackad. Är produkten emballerad i en låda skall denna öppnas och fotograferas ovanifrån med produkten och emballaget så som det låg förpackat vid ankomst.

OBS: Kassera inte försändelsen innan ni har kontaktat oss. Utan rätt underlag kan vi inte ersätta er för skadat gods. Andra anspråk än fel på produkt och frakt beaktas inte.

Sekretess och cookies

Här framgår en sammanfattad version av sekretess och cookies på infiray.se. InfiRays fullständiga information om integritet, dataskydd och cookies finns hittar du här.

Sekretess

Som kund hos InfiRay uppger du nödvändig personinformation i samband med registrering och beställning. Du godkänner då att vi lagrar och använder uppgifterna inom verksamheten för att fullfölja avtalet gentemot dig. Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig skickad till dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort permanent. Skulle detta vara fallet – vänligen kontakta oss via info@infiray.se.

Cookies

På infiray.se använder vi så kallade cookies. En cookie (webbkaka) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att spara på din dator. Cookies används på de flesta webbplatser och har som funktion att minnas och assistera besökaren. Det finns två typer av cookies: den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator och den andra typen, session cookies används endast temporärt. Den första typen används exempelvis för att tala om vad som är nytt sedan användaren senast besökte den aktuella webbplatsen, medan den andra typen exempelvis kan komma ihåg vilket språk du har valt under ditt besök. Session cookies försvinner så snart du stänger din webbläsare.

Infiray.se använder cookies för att spara information för att skapa statistik och kunna följa hur våra besökare navigerar webbplatsen. Det går givetvis bra att använda webbplatsen utan cookies. Vill du stänga av användningen av cookies gör du det i inställningarna för din webbläsare. Vissa instruktioner för hur du gör detta hittar du här.

preloader